Fantastisk Ørken Vandring
Vurdering:
Samlet vurdering:
Bogen er virkelig god, stilen minder lidt om novelle klassikeren: Rama Sama, men ender faktisk med at gøre det endnu bedre. og kan helt klart anbefales til alle der har lyst til noget andet, noget interressant og samtidigt vil underholdes imens.
Læs den, og få en fantastisk imaginær ørken vandring.
Her følger nogle af værkets gode sider
1.Spændene: Bogen er inddelt i 11 kapitler, som er lidt novelle agtige ved første kast. De er fuldstændig fyldt med spænding i form af overraskelser, godt sprog, fantastiske beskrivelser og anderledes handling.
2. Anderledes. Bogen er meget anderledes pg sin særlige og hurtigt skiftende fortælle form, skiftende person galleri og indi prægede opbygning (fx har vi et kapitel, hvor den samme handling udspiles igen og igen, med kun få forskelle som dog resultere i markant forskellige resultater)
3. Dybde: Bogen virker ved første overblik måske som en samling mærkelige og overfladiske historier. Men hvis man giver sig tid vil man gennem alle kapitler kunne sporer en tydelig, men velskjult rød tråd. Som fuldstændig forvandler læsningen til en skattejagt, for at finde sammenhængen. Bogen har en fantastisk dybde. Selv om jeg sjældent læser en bog mere end en gang, overvejer jeg det voldsomt her, den har virkelig fortjent det.
Knap så gode sider: Bogen har dog også en række punkter, som kunne være blevet gjort bedre.
1. For mærkelig: I sit forsøg på at være anderledes, ender bogen med at være lige lovligt over the top, for min smag. Hvis alt er magisk, er intet magisk. Og det er nok lidt det samme her. Selv om jordbær gråd smager godt spiser jeg det ikke hele tiden, der må simpelthen være pauser og forandring.
2. For åben: Jeg er personligt overhovedet ingen fan af åbne slutninger og her får vi en gedin en af slagsen. Gennem hele bogen opbygges spænding, men den bliver ikke besvaret/udløst til sidst i et klimaks og vi ender desvær efter min mening med lidt af et antiklimaks (som dog på igen måde ødelægger resten af bogen).
De venligste hilsner Karl Georg Holm Laursen