Fantasiens helende kræfter
Vurdering:
Samlet vurdering:
Hvad sker der mon, når vi dør? Det spørgsmål har vi alle – børn som voksne – stillet, for døden er noget, vi er optaget af, men har svært ved at forholde os til. Ja, svært ved at tale om – måske især med børn.
”Tvillingehjerter” handler om Niki, der er 9 år. Hun har mistet sin tvillingesøster for kort tid siden, ja, 32 dage for at være helt præcis.
Hun fortæller om alle de tanker, hun gør sig, og om alle de mange forskellige følelser hun oplever. Hun er overvældet af sorg og andre stærke følelser som fx vrede.
Men en dag genfinder hun heldigvis glæden, håbet og kærligheden og får sin sorg forløst til noget positivt og livsbekræftende, da hun opdager, at hun kan lege med sin afdøde søster ved det træ, de og deres bedstemor engang har plantet i haven. Søsteren ligner sig selv, blot i en lidt mere bleg og gennemsigtig udgave, men stadig lige sød og lige irriterende.
Og så sker der ellers en hel del herfra.
Jeg vil dog ikke røbe, hvad der sker for lille Niki og hvordan stykket ender, men Zangenbergs Teater og Glad Teaters har med ”Tvillingehjerte” begået en fin, lille forestilling, hvor hovedtemaet er børn og sorg, så stykket er en oplagt og særdeles fin mulighed for at tage hul på den svære samtale om døden.
Det er en monologbaseret fortælling med fine, musikalske indslag, der flot underbygger Nikis forskellige stemninger gennem forestillingen.
De medvirkende leverer en fin præstation, der ikke bare afspejler, men også er tro mod barnets lege- og fantasiverden.
Scenografien er forholdsvis enkel, men har alt det, der skal til for at sætte rammen om det helt centrale i stykket, nemlig Nikis fortælling.
Jeg havde to ledsagere med – børnebørn på hhv. 10 og 14 år. Begge piger var fuldstændig opslugte under forestillingen. De syntes begge det var en god forestilling, selv om den rummede noget sørgeligt. Jeg tilslutter mig deres vurdering.
Stykket spiller på Teater V frem til den 9. marts, og det varer ca. 60 minutter.