14. maj 2016
KAN OPLEVES PÅ TEATERØEN I KBH.
I Danmark tror vi på universelle rettigheder og på det enkelte menneskes integritet og værdighed. Eller gør vi? Videnskaben har gjort det muligt, at vi kan diagnosticere og sortere i menneskeliv på fosterstadiet.
Det store, tilbagevendende spørgsmål er, hvor grænsen går?
Holland Houses nye forestilling undersøger spørgsmålet i forestillingen KINDER K af den prisbelønnede norske dramatiker Kristofer Blindheim Grønskag.
Danmarkspremiere den 17.maj 2016 på Teaterøen.
KINDER K er en visuel og kunstnerisk undersøgelse i 2 dele af de etiske dilemmaer og samfundsmæssige konsekvenser af genetisk selektion.
• Den ene fortælling stammer fra virkelighedens Østrig i 1939, da nazisterne påbegyndte deres såkaldte medlidenhedsdrabsprogram AKTION T4.
• Den anden fortælling er inspireret af de etiske dilemmaer, som knytter sig til samtidens fosterdiagnostiske undersøgelser under kvinders graviditet.
Forestillingen KINDER K blotlægger de slående ligheder, der eksisterer mellem de grundlæggende etiske konflikter i henholdsvis 1939 og i dag:
1939: Gerhard Herbert Kretschmar blev født i Tyskland. Han manglede begge sine fødder, en arm og var desuden blind og epileptisk. 156 dage senere var han det første barn, som blev aflivet i nazisternes medlidenhedsdrabsprogram. Et program, der skulle sikre udryddelsen af alle de liv, som ikke var ordet liv værdigt.
2016: HAN og HUN skal have deres første barn, men fostervandsprøven viser, at noget ikke er, som det skal være. HAN og HUN skal tage stilling
til, om de vil fortsætte graviditeten med chance for at få et barn, der afviger fra normalen, eller om de vil få foretaget en abort